Statens musikverk söker en vikarierande studiotekniker på halvtid till EMS Elektronmusikstudion. Sista ansökningsdag 16 juni.

Musikverket är en myndighet som har till uppdrag att främja ett varierat musikaliskt utbud präglat av konstnärlig förnyelse och hög kvalitet. Myndigheten ska också bevara, främja och tillgängliggöra teaterns, dansens och musikens kulturarv. I Musikverket ingår Musikplattformen, Arkiv och bibliotek (inklusive Caprice Records), Scenkonstmuseet, Elektronmusikstudion EMS, administrativ stab och kommunikationsstab.

Elektronmusikstudion EMS är en avdelning inom Musikverket som sedan 1964 har ett uppdrag att tillhandahålla studior för professionella tonsättare och ljudkonstnärers arbete med elektronisk musik och ljudkonst. EMS är öppet för både nationella och internationella konstnärer. Under 2019 arbetade 119 nationella och 107 utländska tonsättare vid studion. En av EMS viktigaste uppgifter är att verka för konstnärlig utveckling och förnyelse inom den elektroakustiska musiken samt för dess integrering inom andra konstområden. EMS representerar den svenska elektroakustiska musiken i olika sammanhang, både i Sverige och internationellt. EMS bedriver också egna utbildningar samt erbjuder kontinuerlig fortbildning av studions användare.

Avdelningen består idag av studiochef samt tre medarbetare. Lokalerna är placerade i Münchenbryggeriet på Söder Mälarstrand i Stockholm. Till EMS utlyser vi nu ett vikariat som studiotekniker på 50 %.

TJÄNSTEN

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att ansvara för studions underhåll och service till EMS användare. Arbetet sker i en liten personalgrupp och kräver kreativitet och självständighet. Personalgruppen eftersträvar att komplettera varandra så det är viktigt att du trivs med ett varierat arbete och är bra på att samarbeta. Engelska används ofta som arbetsspråk då EMS har en stor andel internationella besökare, gästtonsättare och forskare.

Vi ser gärna att du som söker har en konstnärlig praktik inom elektronisk musik och/eller ljudkonst. Genom samarbete inom personalgruppen möjliggör vi vid behov anpassning av arbetstidens förläggning, för att underlätta för eventuell egen konstnärlig verksamhet.

Arbetsuppgifter: 

  • Ansvara för teknisk introduktion av nya tonsättare i grundläggande studioteknik och EMS rutiner
  • Underhåll av studior, utrustning och datorer
  • Administrativ service till studioanvändare
  • Tekniskt stöd till studioanvändare
  • Tillsammans med kollegor ansvara för planering av teknisk studioutveckling
  • Lokalservice avseende lås, larm och kontakt med hyresvärd

DIN PROFIL

Vi söker dig som har:

-Mycket goda kunskaper i studioteknik, ljudteknik och digital ljudhantering med tyngdpunkt på elektronmusikens specifika mjukvaror

-Pedagogisk erfarenhet

-Erfarenhet av att arbeta i samspel med professionella konstnärer med olika bakgrund, nationalitet och referensramar

-Kunskap i EMS standardmjukvaror; Pro Tools, Ableton, Reaper samt allmän datorvana för hantering av våra olika administrativa system

-Kunskap om och intresse av elektronisk musik och ljudkonst

-Erfarenhet av att genomföra projekt med ansvar för kostnadsbudget

-Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

-Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift

Meriterande är:

Utbildning i elektroakustisk komposition/ljudkonst eller motsvarande kunskaper

Goda kunskaper om inspelningsteknik med både akustiska och elektroniska ljudkällor

Erfarenhet av att arbeta som ljudtekniker i livesammanhang

Ytterligare språkkunskaper


Vi söker dig som värdesätter olikheter och förstår hur dessa påverkar dig själv och andra. Som person har du en väl utvecklad social förmåga och ser värdet av att bygga relationer. Du är serviceinriktad och kan anpassa ditt bemötande efter behovet. Då arbetet sker en liten grupp krävs det att du är flexibel och kreativ. Vidare är det viktigt att du är utvecklingsorienterad och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du trivs med ett varierat arbete och är bra på att samarbeta. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi eftersträvar mångfald och jämställdhet både bland studioanvändare och i personalgruppen.

ANSTÄLLNINGEN

Vikariat, omfattning 50 % enligt schema. Tillträde den 26 juli eller senast den 2 augusti .

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV, sista ansökningsdag är 2021-06-16. https://musikverket.se/lediga-tjanster/

KONTAKT

Eventuella frågor besvaras av EMS studiotekniker Mats Erlandsson, tfn 070-30 660 95,


Facklig företrädare

Malin Karlsson (SACO), tfn 08-519 554 74,

Kajsa Dahlström (ST), tfn 08-519 554 66 ,  

Besök gärna www.musikverket.se för mer information om verksamheten.